5 Intrebari Istete Care-Ti Spun Daca Un Tort E Natural Sau Nu

Un tort bogat si decadent este cel mai bun tratament dulce, insa, din nefericire, acesta nu va rezista pentru totdeauna, chiar daca a fost bine inghetat.

tort ingrediente naturale

Datorita costului relativ scazut si al gustului delicios, tortul este unul dintre cele mai populare deserturi de sarbatoare din lume. Este un desert traditional in majoritatea culturilor pentru zilele de nastere, si este atat de versatil, incat poate fi pregatit in multe moduri diferite.

Inainte de a manca tortul, verifica semnele de deteriorare, inclusiv schimbari neplacute de textura, miros sau gust.

Intrebari care te ajuta sa-ti dai seama daca ai in fata un tort din ingrediente naturale sau nu:

  1. Care este termenul de valabilitate al tortului?

Termenul de valabilitate, sau data de expirare de pe un produs, este si motivul pentru care se adauga conservanti in alimente.

data expirare prajituri

Conservantii alimentari nu fac altceva decat sa prelungeasca timpul in care poate fi mancat un produs, inainte ca acesta sa inceapa sa se degradeze, sa se strice.

termen valabilitate tort

Conservantii sau aditivii alimentari, sunt substante adaugate in mod intentionat alimentelor, fara a fi ele in sine alimente, in sensul comun al cuvantului.

In mod normal, un tort cu ingrediente naturale, frisca naturala, crema fiarta, fructe, sau crema vegetala, trebuie sa aiba un termen de valabilitate de 24 de ore.

Frisca naturala, trebuie sa fie preparata din smantana 100% naturala, de provenienta animala (lapte de vaca ), iar cremele, trebuie sa fie preparate in laboratorul propriu al cofetariei, si trebuie sa aiba la baza un continut din lapte, oua, smantana.

tort cu ingrediente naturale

Pe de alta parte, un tort ce contine ciocolata, trebuie sa vina cu un termen de valabilitate, intre 24 si 48 de ore.

Iar un tort facut cu crema de unt, poate rezista putin mai mult de 48 de ore.

tort din ingrediente naturale

  1. Cum si unde a fost tinut la pastrare tortul, pana cand acesta intra in posesia ta?

Un tort de ciocolata, de pilda, va fi sensibil la mirosuri, umiditate si oxidare, daca acesta are contact cu lumina si aerul.

temperatura pastrare tort

Orice tip de tort, trebuie sa fie depozitat intr-un loc racoros si uscat, la o temperatura constanta, cuprinsa intre 12 si 20 de grade Celsius.

Asigura-te ca ambalajul este inchis corespunzator, atunci cand urmeaza ca tortul sa iti fie livrat.

ambalaj tort

De asemenea, odata ce tortul a ajuns in posesia ta si vrei sa te bucuri cat mai mult timp de el, pune-l la congelator.

Inghetarea, ajuta la etansarea umezelii, in timp ce pastrarea tortului la frigider, mai mult iti va usca tortul.

  1. Cum arata, miroase si ce gust are tortul?

In momentul in care depozitarea unui tort nu se face corespunzator, pe suprafata acestuia se poate forma o bruma albicioasa, iar ciocolata de pe suprafata tortului, nu mai este lucioasa, asa cum ar trebui sa fie in mod normal.

De asemenea, pe suprafata tortului, mai poate aparea un strat rugos si neregulat de cristale. Aceasta albire apare in urma condensarii, de pilda, atunci cand tortul este scos brusc, de la o temperature rece, la o temperatura calda.

condens

Inainte de a scoate tortul din ambalajul lui, pentru a-l degusta, este important sa il lasi o vreme intr-o incapere mai calda, astfel incat tranzitia sa nu fie una brusca.

Totodata, desi nu reprezinta un test absolut, simturile tale pot fi si ele instrumente utile, care sa iti spuna daca tortul mai este sau nu, comestibil.

  1. In ce mod a fost preparat tortul si ce ingrediente s-au folosit?

Tortul este un desert dulce, care de fel, se obtine prin coacere.

Printre ingredientele tipice ale unui tort se numara: zaharul, ouale, faina, uleiul sau untul, praful de copt sau bicarbonatul de sodiu.

prajituri naturale

Alte ingrediente folosite sunt: fructele, care pot fi proaspete, uscate sau confiate, cacao, nuci și diferite extracte, cum ar fi vanilia.

Prepararea unui tort nu este o procedura complicata.

Atunci cand tortul este gata preparat, acesta este adesea acoperit cu glazura și topping-uri, cum ar fi bombonelele decorative. Bombonelele decorative sunt bucati mici de zahar si ulei, care pot fi acoperite in diferite culori.

Glazura de asemenea, este de fapt un amestec facut din zahar, lapte si praf de cacao, sau extract de vanilie. Cat despre martipan, acesta este obtinut din migdale macinate, zahar si in functie de preferinte sau cereri, din combinarea diferitor arome.

  1. In ce fel este taiat tortul?

Daca rogi 100 de persoane, sa taie o felie dintr-un tort aniversar rotund, este posibil ca 99 dintre ei, sa taie felii in forme egale, triunghiulare.

Aceasta este o practica comuna, insa dupa cum s-a dovedit si din punct de vedere stiintific, aceasta metoda nu este intotdeauna si cea mai eficienta. Partile ce raman netaiate, in timp, se usuca, si nu mai sunt la fel de gustoase.

Alex Bellos, a aratat ca prin metoda lui, vei reusi sa pastrezi tortul proaspat pe o perioada mai lunga de timp.

In loc sa tai o felie incepand cu mijlocul tortului, in forma triunghiulara, faci prima taietura pe toata jumatatea tortului, iar cea de-a doua taietura care va crea felia de tort, va fi paralela cu prima taietura. Vei scoate felia lunga, dreptunghiulara, din mijloc, iar cele doua parti de tort ramase, le vei lipi una de alta, formand un tort rotund.

Astfel, tortul va ramane proaspat si gustos, pentru mai mult timp.

Daca iti doresti sa te bucuri de o felie de tort delicioasa, preparata din ingrediente naturale, fara conservanti si aditivi, esti in locul potrivit.

Noi, cofetaria Sweet Land, respectam aceste norme, prezentate in articolul de mai sus, si te asteptam sa ne contactezi pentru a-ti veni in ajutor.

Ramai la curent cu noutatile. Aboneaza-te Gratuit la newsletter!